Mooi yn 't Fjild

Het is avontuurlijk wonen in het veld

Beter kun je het niet treffen: wonen in de gemeente Heerenveen, in één van de mooie dorpen in de landelijke driehoek Heerenveen-Gorredijk-Wolvega.

Aan de oostrand van Nieuwehorne geniet je in alle rust van de verleidingen van het dorpsleven. Veel saamhorigheid, weinig stress, op maar een kwartiertje rijden van de grote stad. Je gaat je al snel op je gemak voelen in een groene, overzichtelijke wijk die in alle opzichten buiten de gebaande paden durft te gaan. Zeker wat de unieke bouwstijl betreft! Bereid je voor op 365 dagen per jaar vakantiegevoel, compleet met alle gemakken en ruimte van thuis.

Ideaal wonen toch? Jij hoort thuis in Mooi Yn ‘t Fjild

Mooi yn 't Fjild

Een bevoorrechte plek, aan de rand van een oud Fries dorp

De woningen en vrije kavels van Mooi Yn ‘t Fjild konden niet mooier liggen. Onderdeel van het iets grotere, ruim opgezette plan De Fjilden, dat voor een deel al bewoond is. Sommige van je toekomstige buren kunnen zich al gelukkig prijzen met net zo’n ontwerp. De vrijstaande woningen hebben een architectuur met een knipoog naar de oude, eenvoudige ‘Woudhuisjes’ met kenmerkende daklijn dankzij de asymmetrische aanbouw. Nu in een smaakvolle, eigentijdse uitvoering met veel krachtig zwart en antraciet. De halfvrijstaande woningen hebben een moderne en frisse uitstraling en bieden een veelzijdigheid aan indelingsvarianten.

De ligging

De nieuwe woonbuurt aan de noordoostkant van Nieuwehorne - je bent dan al bijna in Oudehorne - ligt op de plaats waar lang de sportvelden van het dorp lagen. Die zijn een eind naar het noorden opgeschoven. In het landschap zie je het nog terug; de hoge bomen aan de buitenranden van het speelveld staan nog fier overeind. 

Het dorp Nieuwehorne

De tweelingdorpen Nieuwehorne en Oudehorne moet je eigenlijk in één adem noemen. Al in de 14e eeuw stonden hier twee kleine kapellen, aan de Schoterlandseweg. Nieuwehorne heeft nu een typisch Friese dorpskerk met bescheiden toren, uit de 18eeeuw. En dan is er nog het buurtschap Bontebok, aan de noordkant van het dorp met in totaal zo’n 1400 inwoners.

Op weg naar Heerenveen kom je in de ‘velden’ alleen nog de dorpen Katlijk, Brongerga, Mildam en Oudeschoot tegen, plus een paar prachtige boerderijen. Je komt de stad binnen aan de ‘groene’ parkachtige kant, die van de voormalige dorpen Oranjewoud (met landgoed Oranjestein en Bos Oranjewoud) en Schoterland.